Cerrah: Bombalı minibüs ihbarı boş çıktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2008 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Levent'te park halindeki şüpheli minibüsün ''boş çıktığını'' bildirdi.

Cerrah, İMKB'de gazetecilerin soruları üzerine, bir ihbar yapıldığını ve beyaz bir minibüs plakası verildiğini belirterek, polisin minibüsü aldığını ve uzman ekiplerin inceleme yaptığını söyledi. Celalettin Cerrah, ''Boş çıktı, herhangi bir şey yok. Önemli bir konu değil. Her zaman olan ihbarlardan birisiydi'' dedi.

Böyle yanlış ihbarlar yapılmamasını isteyen Cerrah, arkadaşlarının incelemeyi tamamen bitirdikten sonra minibüsü ve kullananı tekrar inceleyeceklerini kaydetti.

Minibüsün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyunun geçtiği güzergah üzerinde yakalandığını ifade eden Cerrah, ''Ama mutlaka o güzergah da kullanılacak diye bir şey yok, İstanbul'un başka bir köşesinde de alınabilirdi. Aracı kullanan kişi Beykoz tarafında oturuyor'' diye konuştu.

Cerrah, bir başka soru üzerine, ihbarın, Başbakan Erdoğan güzergahtan geçmeden önce yapıldığını da ifade etti.


Nefes kesen operasyon tamam, 'bombalı' kirli beyaz minibüs bulundu

İstanbul'daki muhtemel terör olaylarına karşı teyakkuz durumunda bulunan terör ekipleri, "bomba taşıdığı" şeklinde ihbar edilen ve 4 gündür aranan 34 ET 8328 plakalı Volkswagen Transporter marka minibüsü Şişli'de yakaladı.

Edinilen bilgiye göre, güvenlik güçlerinin 4 gündür peşinde olduğu 34 ET 8328 plakalı Volkswagen Transporter marka minibüs, bir süre takip edildi. Bu arada polis merkezinde her saniye mevkii bildirilen minibüsün peşinde jandama ekibinin olduğu anons edildi. Minibüs, Özel Levent Hastanesi önünde polis ekiplerince durduruldu. Sürücü hemen gözaltına alınırken, minibüs çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Bomba imha ekipleri de olay yerine gelerek incelemelerine başladı.

Olayla ilgili araştırma sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber